Anastasia Cucuruz

12 000 de apeluri la Telefonul de Încredere pentru Femei

Consilierii de la Telefonul de Încredere pentru Femei, specializați să intervină în cazuri de violență în familie, vor interveni pentru a ajuta în continuare și victimele violenței sexuale. Anunțul a fost făcut de Centrul Internațional ”La Strada”, care a mai menționat că recent Telefonul de Încredere pentru Femei – 0 8008 8008 a înregistrat 12 000 de apeluri.

Potrivit reprezentanților ”La Strada”, în perioada noiembrie 2009- mai 2017 au fost consiliate 5 993 de victime a violenței în familie și 109 agresori familiali. Totodată, circa 1 790 de membri ai comunității au sesizat cazuri de violență în familie, iar 310 apeluri au fost recepționate de la reprezentanți ai diverselor grupuri profesionale cu funcții de intervenție în cazurile de violență în familie care au avut nevoie de informare sau orientare.

”Din totalul victimelor violenței în familie care au apelat la Telefonul de Încredere, 5 810 sunt femei și 183 bărbați. Pe de altă parte, din cei 109 agresori, 99 sunt bărbați și 10 femei. În ceea ce privește persoanele care ne-au sesizat despre cazuri de violență în familie, cele mai multe dintre acestea sunt rude sau cunoscuți, 1 515 fiind femei și doar 275 – bărbați. Considerăm de datoria noastră să intervenim pentru a asista informațional, psihologic și juridic victimele violenței în familie și, mai nou, victimele abuzurilor sexuale. Noi încurajăm femeile să ne contacteze cu încredere, pentru că  știm cum să le ajutăm”, susține Daniela Misail-Nichitin, directoare a Programului Femei din cadrul ”La Strada”.

Totodată, consilierii TI au realizat peste 550 de intervenții în situații de criză; peste 400 de persoane au fost orientate spre un adăpost, iar peste 350 de persoane au beneficiat de asistența juridică a unui avocat calificat.

Telefonul de Încredere pentru Femei – 0 8008 8008 poate fi apelat non-stop. Apelul este confidenţial şi gratuit de pe teritoriul Republicii Moldova.

Opiniile exprimate în rubrica de bloguri sunt asumate în totalitate de bloggeri şi nu reprezintă neapărat poziţia CIJM.

Toți bloggerii portalului