Cetățenii pot sesiza încălcările în alegerile prezidențiale pe Harta Corupției

Centrul de Investigații Jurnalistice îndeamnă cetățenii să sesizeze pe Harta Corupției a portalului Anticoruptie.md toate neregulile în campania pentru alegerile prezidențiale. „Invităm cetățenii, dar și colegii din presă, să semnaleze orice încălcare și tot ce e legat de integritatea candidaților, scheme de afaceri în care aceștia sunt implicați, fraude etc.”, a precizat Cornelia Cozonac, președinta Centrului de Investigații Jurnalistice din Moldova.

Sesizările pe neregulile în alegerile prezidențiale vin să încurajeze cetățenii să se implice în procesul de alegeri curate. „Vă îndemnăm să fiți cu ochii pe aceste nereguli și să semnalați orice încălcare, tot ce ține de campania electorală. Pot fi semnalate și încălcări ale drepturilor electorale, pe care le vom redirecționa partenerului nostru în proiect, Centrul de Analiză și Prevenire a Corupției, ce are linia fierbinte „Asistenţă juridică gratuită în litigiile electorale”, a spus Cornelia Cozonac.

Toate cazurile semnalate pe Harta Corupției vor fi mediatizate, iar cele mai grave încălcări vor fi investigate de echipa Centrului de Investigații Jurnalistice din Moldova.

Sesizările pe Harta Corupției sunt unul dintre instrumentele ce vor fi utilizate pentru desfășurarea unui scrutin prezidențial transparent în Moldova, în cadrul proiectului „Shining a light on electoral Transparency in Moldova” desfășurat cu suportul Freedom House.