O anchetă a Centrului de Investigații Jurnalistice, premiată la un prestigios concurs privind egalitatea de gen

Ancheta Femeile bătute, singure în fața agresorilor și a sistemului de justiție a fost premiată la sfârșitul lunii noiembrie în cadrul unui concurs național desfășurat de UN Women Moldova și Asociația Presei Independente. Autoarele investigației, Natalia Porubin și Cornelia Cozonac, de la Centrul de Investigații Jurnalistice, s-au învrednicit de premiul I în cadrul concursului, pentru profesionalism în abordarea subiectelor conexe egalității de gen.  

Câștigătoarele au primit trofeul Programului media „Click pentru egalitate de gen”, în forma unei statuete originale din bronz care reprezintă egalitatea genurilor.

La aceeași categorie, pe locul doi s-a clasat Valeria Dumitriu de la portalul Zugo.md, iar premiul trei a fost oferit la două jurnaliste: Cristina Cucoș de la Suntparinte.md și Marcela Zămosteanu de la Unimedia.info.

Câștigătorii premiilor au fost desemnați în rezultatul unui concurs public, la care au putut participa jurnaliști și jurnaliste, fotojurnaliști și fotojurnaliste din presa scrisă, radio, TV, online, și care au realizat subiecte despre egalitatea de gen și/sau drepturile femeilor. Dosarele au fost evaluate de un juriu format din experți în egalitate de gen, experți media și reprezentanți ai societății civile, în baza mai multor criterii de profesionalism și de respectare a principiilor egalității de gen.

Festivitatea de premiere a avut loc în cadrul Forumului mass-media 2018, care s-a desfășurat în perioada 29-30 noiembrie.