O jurnalistă a Centrului de Investigații Jurnalistice, câștigătoare a unui concurs la tema drepturilor omului

Jurnalista Natalia Porubin, coordonatoare de proiecte la Centrul de Investigații Jurnalistice, se numără printre câștigătorii Concursului naţional de articole/reportaje şi emisiuni la tema drepturilor omului în Republica Moldova, acumulând un total de 994 de puncte. Concursul a fost organizat de Asociaţia Presei Independente (API) şi Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) și s-a desfășurat în perioada martie-septembrie 2016.

Potrivit portalului CJI, media-azi.md, scopul competiției a fost să menționeze cele mai bune materiale despre îndeplinirea angajamentelor asumate de autorităţi în cadrul exerciţiului internaţional - Evaluarea Periodică Universală (EPU). Au fost invitați să participe reprezentanți ai tuturor instituțiilor media din republică. În total, s-au înregistrat 12 jurnaliști de la posturi de radio și tv, ziare, portaluri informaţionale, presă regională, care au prezentat pentru jurizare 30 de materiale jurnalistice.

Cea de-a doua câștigătoare a concursului este Eugenia Pogor, de la Radio Europa Liberă. Potrivit organizatorilor, premiul va fi o vizită de documentare la Geneva, unde cele două jurnaliste vor participa, toamna curentă, la sesiunea Consiliului ONU pentru drepturile omului, în cadrul căreia autorităţile Republicii Moldova vor prezenta raportul de realizare a recomandărilor EPU.