Laboratorul de creație al CIJM: Studenți de la Jurnalism, ULIM, desfășoară stagiul de practică

Patru studenți de la facultatea Relații Internaționale, Științe Politice și Jurnalism, specialitatea Jurnalism și procese mediatice, au realizat, în perioada 18 noiembrie – 20 decembrie 2019, stagiul de practică la Centrul de Investigații Jurnalistice din Moldova (CIJM). Stagiarii au documentat, în cadrul Laboratorului de Creație subiecte, care au stat la baza investigațiilor jurnalistice, au realizat fotografii în cadrul evenimetelor și au scris știri pentru portalul Anticoruptie.md.

Mentorii din cadrul CIJM, care sunt jurnaliști cu experiență, i-au ghidat pe stagiari cum să găsească subiecte de știri și subiecte de investigație, cum să documenteze, să realizeze o investigație pas cu pas sau să scrie știri de la evenimente, de la distanță, cum să utilizeze noile instrumente media de vizualizare a informației, datelor. 

Stagiarii de la Universitatea Liberă Internațională din Moldova au fost la diverse evenimente, inclusiv cele organizate în colaborare cu CIJM și au scris materiale jurnalistice, însoțite de fotografii originale. De asemenea, autorii textelor și-au promovat produsele mediatice pe diverse platforme.

Pe lângă aspectul teoretic, stagiarii au învățat cum să se pregătescă de un interviu, cum să abordeze original subiectele de interes public și să scrie știri urmărind coferințe de presă sau consuntând comunicatele elaborate de autorități.