Premierul moldovean, Maia Sandu merge în prima sa vizită oficială, la București

Premierul moldovean, Maia Sandu merge, pe 2 iulie, într-o vizită oficială, la București. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul R.Moldova, după o discuție telefonică, purtată cu președintele României, Klaus Iohannis care i-a și lansat invitația. Aceasta este prima vizită oficială în străinătate a Maiei Sandu în calitate de prim-ministru al R.Moldova. 

„Am avut o convorbire telefonică cu președintele României, Klaus Iohannis. I-am mulțumit pentru sprijinul constant acordat de România cetățenilor din Republica Moldova. Am discutat despre necesitatea avansării în implementarea proiectelor comune dintre România și Republica Moldova. Președintele Iohannis ne-a asigurat de susținerea domniei sale și a României în procesele de integrare europeană a țării noastre”. 

”Îi mulțumesc președintelui Iohannis pentru invitația de a întreprinde o vizită oficială la București pe 2 iulie. După vizita la București, mă voi afla într-o vizită oficială la Bruxelles pe 4 iulie”, a scris premierul Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Să spunem că, după declanșarea crizei politice din R.Moldova, Parlamentul de la București a venit cu o reacție abia la două săptămâni, în timp ce alte state europene, dar și SUA și Rusia și-au anunțat sprijinul pentru noul Executiv, imediat după demisia Guvernului Filip. Comisiile de politică externă ale Legislativului român au aprobat, luni, 24 iunie, în unanimitate, o declarație privind susţinerea noului Guvern de la Chişinău.

Parlamentul de la București a reiterat „sprijinul permanent al României față de aspirațiile europene ale Republicii Moldova și așteaptă un angajament ferm din partea Guvernului pentru continuarea parcursului european.„Implementarea reformelor structurale profund necesare în conformitate cu Acordul de Asociere și Acordul de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător încheiate cu UE este în măsură să consolideze și să dezvolte construcția democratică de la Chișinău și să aducă Republica Moldova mai aproape de UE”, se arată în declarația, adoptată de Parlamentul de la București. 

Materialul a fost realizat de RFI România.

Opiniile exprimate în rubrica de bloguri sunt asumate în totalitate de bloggeri şi nu reprezintă neapărat poziţia CIJM.

Toți bloggerii portalului