Premierul moldovean: ”Suntem gata să ajutăm Franța cu tot ce putem”

După incendiul devastator de la Catedrala Notre-Dame din Paris, reacțiile liderilor politici nu au întârziat să apară.Iată că și ”R.Moldova este gata să ajute Franța cu ce poate”, declară premierul moldovean, Pavel Filip. Și șeful statului, Igor Dodon și-a exprimat regretul față de ceea ce s-a întâmplat la Paris.

Șeful Executivului de la Chișinău, Pavel Filip a scris pe contul său de Twitter că suntem ”total îngroziți de incendiul de la Notre-Dame. O icoană a creștinismului francez a fost grav testată. Republica Moldova este solidară Franței. Suntem gata să vă ajutăm cu tot ce putem”, spune Filip, citat de portalul Agora.

Iar președintele moldovean, Igor Dodon a venit cu un mesaj în limba franceză, tradus în română și rusă pe pagina sa de Facebook. ”Exprim profund regret în legătură cu incendiul devastator care a distrus cunoscuta Catedrală Notre-Dame din Paris.Transmit sincerele cuvinte de compasiune și încurajare președintelui Emmauel Macron și întregului popor al Franței și îmi exprim speranța că specialiștii vor reuși să restaureze această perlă a culturii franceze și a patrimoniului cultural mondial”, susține Dodon.

Și vicepremierul pentru integrare europeană, Iurie Leancă și-a exprimat regretul față de cele întâmplate la Paris. ”Gândurile mele sunt în aceste clipe alături de poporul francez, care trece prin momente dificile, privind cum arde unul dintre simbolurile istoriei franceze și europene. Durerea cetățenilor francezi e durerea întregii Europe”.

A venit cu o reacție și Dorin Chirtoacă, președintele Partidului Liberal.”Notre-Dame de Paris, cea mai faimoasa catedrala din lume, și Titanicul, cea mai mare corabie din lume, s-au „scufundat” în flăcari, în aceeași zi, 15 aprilie, la distanta de 107 ani. De ce, cine poate raspunde la aceasta intrebare?”, se întreabă Chirtoacă. Totodată, liderul PL a adus condoleanețe „omenirii”, menționând că „se merge într-o direcție greșită”. 

Materialul a fost realizat de RFI România

Opiniile exprimate în rubrica de bloguri sunt asumate în totalitate de bloggeri şi nu reprezintă neapărat poziţia CIJM.

Toți bloggerii portalului