Test privind siguranţa online pentru copii

„La Strada” propune tuturor doritorilor să-şi testeze abilităţile de navigare în siguranţă pe Internet

 

Centrul Internaţional „La Strada” oferă tuturor doritorilor posibilitatea de a-şi testa abilităţile de navigare online în siguranţă. Pentru aceasta, internauţii sunt invitaţi să completeze un test pe www.siguronline.md, propus în contextul Zilei Internaţionale a Siguranţei pe Internet 2017.

Testul, cu denumirea „Ştii să îi tratezi cu respect pe alţii online?” prezintă şapte situaţii pe care majoritatea internauţilor le-au trăit cel puţin o dată. Pentru fiecare situaţie, se propun trei eventuale posibilităţi de a acţiona, respondentul fiind pus în situaţia de a alege.

„Testul a fost gândit pentru adolescenţi şi copii, însă poate fi urmat de oricine este curios să afle dacă ştie reguli elementare de navigare online în siguranţă. După ce răspunde la toate cele şapte întrebări, persoanei care urmează testul îi va fi afişată o concluzie, din care va afla dacă este: Internet începător, Internet explorator sau Internet aventurier”, susţine Angela Palancean, coordonatoarea portalului Siguronline.md

În funcţie de răspunsurile sale, internautul primeşte şi o serie de recomandări referitoare la cum ar trebui să se comporte pentru a fi în siguranţă online.

Portalul www.siguronline.md a fost lansat de Centrul Internaţional „La Strada” în ianuarie 2013 în ideea că Internetul, tehnologiile informaţionale şi de comunicare pot ajuta copiii şi tinerii să cunoască, să înveţe, să se dezvolte. Misiunea portalului este promovarea şi utilizarea în condiții de siguranță şi responsabilă a Internetului de către copii, inclusiv cu sprijinul şi implicarea specialiştilor, părinţilor şi profesorilor. Acesta oferă informaţii şi sfaturi relevante, dar şi o linie de consiliere şi raportare a cazurilor de abuz online.

Răspunde la întrebările testului AICI, pentru a afla dacă ştii să îi tratezi cu respect pe alţii online.

Opiniile exprimate în rubrica de bloguri sunt asumate în totalitate de bloggeri şi nu reprezintă neapărat poziţia CIJM.

Toți bloggerii portalului