Drepturile copilului

Expoziție de materiale jurnalistice “Mass-media și Drepturile Copiilor”

http://www.timpul.md/

q                                 q                                                                    

Centrul de Investigații Jurnalistice și Ziarul de Gardă în colaborare cu UNICEF Moldova desfășoară la 5 mai  Expoziția de materiale jurnalistice cu genericul "Mass-media și Drepturile Copiilor". Expoziția va fi inaugurată în Grădina Publică, în jurul havuzului din centrul parcului.  La expoziție vor fi expuse produse media, în  special materiale ale jurnaliștilor din presa scrisă, despre drepturile copiilor, problemele și reușitele copiiilor, inclusiv fotografii.  La expoziție vor participa mai multe instituții media de nivel național și regional, inclusiv publicațiile pentru copii, organizații de media, organizații de protecție a drepturilor copiilor.  

Expoziția  de materiale jurnalistice “Mass-media și Drepturile Copiilor” este deschisă publicului larg și își propune să sensibilizeze opinia publică asupra multiplelor cazuri de încălcare a drepturilor copiilor, dar și să sesizeze  factorii de decizie privind necesitatea de a întreprinde măsuri pentru asigurarea interesului superior al copilului. Organizatorii își propun, de asemenea, să încurajeze jurnaliștii să abordeze profesionist și în complexitate subiectele legate de drepturile copilului.

Expoziția va fi inaugurată la ora 10.00 și va dura până la ora 15.00. La deschidere vor participa vicepreședintele Parlamentului Liliana Palihovici, președintele Comisiei parlamentare pentru Cultură, Educație, Cercetare, Tineret, Sport și Mass-Media Chiril Lucinschi, viceprim-ministrul, președinte al Comitetului Național pentru Protecția Copilului, Mihai Moldovanu, reprezentanți ai UNICEF Moldova, ai societății civile și mass-media. 

Centrul de Investigații Jurnalistice va expune peste 50 de investigații jurnalistice publicate în peste 15 ziare și reviste naționale și regionale. 
Publicația Ziarul de Gardă va prezenta în cadrul Expoziției un număr special de ziar dedicat drepturilor copilului. De asemenea, Ziarul de Gardă va desfășura în cadrul expozitiei un minilaborator de foto și videojurnalism pentru copii și un concurs de desene pe asfalt, o expoziție de foto "Copiii in presă", o expoziție de caricaturi politice făcute de un copil "Tudorița-nene prezintă". 

Asociația Presei Independente și Consiliul de Presă vor prezenta un șir de materiale despre drepturile copilului, rapoarte de monitorizare a presei și materiale privind etica și deontologia profesională.     

Centrul Media pentru Tineri va expune o expoziție de foto realizate de copii cu genericul "Voi vorbiti de viitor, iar noi suntem prezentul".  
La ora 13.00 Ansamblul vocal-instrumental "Dacii" de la Centrul Comunitar pentru Copii și Tineri din sectorul Centru al municipiului Chișinău, conducător artistic, Viorel Burlacu, va prezenta un recital muzical.

La ora 14.00 un grup de copii din cadrul Centrului de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului va vorbi despre monitorizarea respectării și cunoasterii drepturilor copiilor întrun șir de școli din republică.

Pe durata expozitiei instituțiile media își vor prezenta materialele, iar jurnaliștii vor vorbi despre reușitele și problemele pe care le-au avut în procesul de realizare a materialelor despre drepturile copilului.

La Expoziție își vor prezenta materialele următoarele instituții media și organizații:

“Ziarul de Gardă” 
“Jurnal de Chișinău”
“Timpul”
“Panorama”
“Cuvîntul” (Rezina) 
“Tribuna Copiilor”
Revista “Alunelul”
Revista “Amicul” 
Revista “Odoraș”  
Revista “Urma ta”
Centrul Media pentru Tineri 
Centrul pentru Informare și Documentare privind Drepturile Copiilor 
Centrul pentru Prevenirea Abuzului față de Copii
Asociația Presei Independente
Consiliul de Presă 
Centrul de Investigații Jurnalistice și UNICEF Moldova.

Expoziția de materiale jurnalistice “Mass-media și Drepturile Copiilor” face parte din cadrul manifestațiilor dedicate Zilelor Libertății Presei.  

Mai multe detalii la tel. 220844, 921344 
Cornelia Cozonac   069070225 
Natalia Porubin      079727205

Echipa Centrului de Investigații Jurnalistice 
www.investigatii.md     

Materialele de pe platforma www.investigatii.md pot fi preluate în limita a 1.000 de semne. În cazul paginilor web, în mod obligatoriu, trebuie indicată sursa şi linkul direct la articol. În cazul publicațiilor tipărite, posturilor de radio și televiziunilor va fi indicată sursa. Preluarea integrală este permisă doar în condiţiile unui acord prealabil cu Centrul de Investigații Jurnalistice.

Comentarii