Economic

Ambasada SUA la Chișinău lansează o nouă rundă a Programului de granturi mici

dincahul.md

Ambasada Statelor Unite ale Americii anunță continuarea Programului de granturi mici pentru susținerea inițiativelor democratice pentru organizațiile neguvernamentale și non-profit, precum și pentru mijloacele independente de informare în masă din Moldova.

Potrivit unui comunicat al Ambasadei SUA la Chișinău, datorită importanței alegerilor din anul 2009 pentru Moldova, pentru următoarea rundă, Ambasada SUA încurajează organizațiile să elaboreze și să prezinte propuneri de proiecte ce țin de alegeri și procesele electorale. Acestea vor include proiecte care implică domenii ca dezvoltarea partidelor politice, asigurarea eficientă a publicului cu informații privind votarea, precum și asigurarea unor alegeri libere și transparente.

Dar Comisia pentru susținerea inițiativelor democratice va lua în considerare și propuneri de proiecte ce vor aborda teme generale ale Programului de granturi: educația civică, consolidarea și promovarea societății civile și a instituțiilor democratice; promovarea presei independente, accesul la informație, transparența în conducere; participarea publicului la luarea deciziilor; instituționalizarea unor procese democratice deschise, pluraliste și democratice la nivel local.

Data limită pentru prezentarea proiectelor este vineri, 29 februarie curent. Detalii despre program pot fi accesate pe: http://moldova.usembassy.gov.

Materialele de pe platforma www.investigatii.md pot fi preluate în limita a 1.000 de semne. În cazul paginilor web, în mod obligatoriu, trebuie indicată sursa şi linkul direct la articol. În cazul publicațiilor tipărite, posturilor de radio și televiziunilor va fi indicată sursa. Preluarea integrală este permisă doar în condiţiile unui acord prealabil cu Centrul de Investigații Jurnalistice.

Comentarii