Integritate

Lista candidaților pătați

Foto: CIJM

Această listă include 3 candidați pe listele AMN, 4 candidați de la PPCD, 30 de candidați de la Partidul Comuniștilor, o persoană de la PLDM, două persoane de la Partidul Democrat, 6 persoane de la Uniunea Centristă și un candidat de la MAE.

O echipă de jurnaliști a monitorizat peste 200 de candidați, numărul persoanelor monitorizate fiind luat în funcție de șansele formațiunilor politice de a accede în Parlament, conform sondajelor de opinie. Lista candidaților pătați a fost publicată întrun buletin, cu un tiraj de 200.000 exemplare, care va fi distribuit alegatorilor prin toata țara. Buletinul prezintă argumente privind incompatibilitatea unor candidați de pe listele partidelor cu funcția de deputat, din perspectiva criteriilor de integritate morală ale societății civile. Lista candidaților compromiși poate fi accesată și pe site-ul Inițiativei Civice Pentru un Parlament curat www.moldovacurata.md, unde puteti plasa comentarii referitor la candidatii inclusi in liste si puteti vizualiza reactiile partidelor in legatura cu listele propuse de Inițiativa Civică. Niciun partid nu s-a conformat cererii Inițiativei Civice Pentru un Parlament Curat să-și retragă "candidatul pătat" de pe liste. Un singur partid a promis sa treaca unul din candidati pe un loc neiligibil din lista sa.

Versiunea română

Versiunea rusă

Materialele de pe platforma www.investigatii.md pot fi preluate în limita a 1.000 de semne. În cazul paginilor web, în mod obligatoriu, trebuie indicată sursa şi linkul direct la articol. În cazul publicațiilor tipărite, posturilor de radio și televiziunilor va fi indicată sursa. Preluarea integrală este permisă doar în condiţiile unui acord prealabil cu Centrul de Investigații Jurnalistice.

Comentarii