Clubul jurnaliștilor de investigație // Dosarul celei mai mari rețele de abuzatori de copii: Justiția din Republica Moldova vs Justiția din Grecia

Centrul de Investigații Jurnalistice desfășoară joi, 14 martie, o nouă ședință a Clubului Jurnaliștilor de Investigație cu tema „Dosarul celei mai mari rețele de abuzatori de copii: Justiția din Republica Moldova vizavi de Justiția din Grecia”. În cadrul Clubului Jurnaliștilor de Investigație vor discuta despre cazul unor pedofili, cercetați în Republica Moldova, dar care au scăpat de pedeapsă, și despre reluarea anchetelor în Grecia și Danemarca. 

Discuțiile se vor axa pe rezultatele unor anchete jurnalistice efectuate în Republica Moldova și în Grecia. Concomitent vom discuta și despre alte cazuri de pedofilie, cum decurge cercetarea în dosarele respective și cum se face justiție. 

Ședința Clubului va avea loc, cu începere de la ora 14.00, la Centrul de Informare și Documentare NATO, strada Bănulescu Bodoni, 2A. 

La Clubul Jurnaliștilor de Investigație au fost invitați reprezentanți ai Procuraturii Generale, Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, avocata victimelor abuzurilor, autori ai investigațiilor jurnalistice realizate în Moldova și Grecia.

Clubul Jurnaliștilor de Investigație se desfășoară în cadrul Proiectului „Mobilizarea societății civile cu scopul de a susține integritatea în sectorul Justiţiei în Republica Moldova”, desfășurat de Centrul de Investigații Jurnalistice şi Freedom House, cu susţinerea financiară a Departamentului de Stat al SUA.