Clubul Jurnaliștilor de Investigație // Laundromatul rusesc și justiția din Moldova: provocări și impedimente în investigarea schemei infracționale

Centrul de Investigații Jurnalistice vă invită miercuri, 17 iulie, la o nouă ședință a Clubului Jurnaliștilor de Investigație cu tema „Laundromatul rusesc și justiția din Moldova: provocări și impedimente în investigarea schemei infracționale”.

În cadrul evenimentului vom discuta despre provocările în investigarea schemei prin care au fost spălate miliardele de dolari prin intermediul sistemului bancar și judecătoresc din Republica Moldova, la ce etapă se află procesele inițiate și care sunt cauzele tergiversării dosarelor în judecată.  

La eveniment au fost invitați reprezentanți ai Procuraturii, ai Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor și ai sistemului judecătoresc, dar și experți din cadrul unor organizații neguvernamentale din domeniu.

Evenimentul se va desfășura în incinta Tucano Brasil (str. Alexandru cel Bun 91/a, etajul 2), cu începere de la ora 14.00

Pentru detalii contactați: Mariana Colun, reporter, Centrul de Investigații Jurnalistice (078094358)

Clubul de presă are loc în cadrul proiectului „Mobilizarea societății civile cu scopul de a susține integritatea în sectorul Justiţiei în Republica Moldova”, desfășurat de Centrul de Investigații Jurnalistice şi Freedom House, cu susţinerea financiară a Departamentului de Stat al SUA.