FIRE sprijină investigațiile jurnaliștilor freelanceri

FIRE sprijină subiectele de investigație ale jurnaliștilor freelanceri. O serie de organizații susțin deja alt gen de proiecte, dar FIRE sprijină strict subiectele de investigație. Nu acceptă și nu finanțează propuneri pentru subiecte non-investigative.

FIRE sprijină exclusiv jurnaliști de investigație independenți - care nu sunt angajați în mod formal sau în mod oficial la orice redacție, site de știri sau revistă. Dacă sunteți angajat într-o redacție, sunteți eligibil(ă) pentru granturile FIRE numai dacă subiectul pe care îl documentați va fi publicat în afara redacției dvs.

Ca reporter independent de investigație:

  • Poți să fii reporter pentru presa scrisă, fotojurnalist, producător de radio sau televiziune, videoograf sau regizor.
  • Poți locui sau lucra în Statele Unite sau în afara Statelor Unite, indiferent de cetățenie.
  • Poți avea experiență în jurnalismul de investigație sau să ai potențial în domeniu. 
  • FIRE acceptă să finanțeze subiecte doar în limba engleză.

Criterii de eligibilitate

Sprijinim activitățile care sunt corecte, meticuloase, inventive, inovatoare și eficient redate pentru un impact maxim. Ne străduim, de asemenea, să sprijinim o diversitate largă de proiecte jurnalistice prin analizarea mai multor criterii, de la mediu la obiect.

Următorul termen limită de înregistrare este data de 12 iunie 2019.

Pteți aplica la două programe finanțate de FIRE.

FIRE oferă două programe pentru jurnaliștii de investigație - un Newsroom Virtual și o Consultanță Editorială. Sunt două programe unice. Solicitanții pot aplica la unul sau altul.

La Newsroom-ul virtual ar trebui să aplicați dacă aveți experiență în calitate de reporter de investigație, sunteți interesați să urmăriți un subiect specifică, să vă simțiți pregătiți pentru a produce materialul și să aveți o idee de ce resurse specifice ați avea nevoie. În unele cazuri, bursele ajung până la 12.500 de dolari.

Consultanța editorială este ca o întâlnire de o oră cu un editor prietenos. Ar trebui să aplicați dacă nu aveți un subiect concret, nu aveți încredere în subiectul dvs., nu aveți experiență în calitate de reporter de investigație sau nu vă simțiți gata să faceți un material, dar sunteți interesat să ajungeți acolo. Nu este oferită nicio finanțare în programul de consultanță editorială.

Pentru alte detalii, accesați linkul.