Pulitzer Center oferă granturi pentru jurnalismul de date

Prezentare generală a grantului

Pulitzer Center on Crisis Reporting, o organizație non-profit care sprijină jurnalismul global independent, caută aplicații pentru proiecte inovatoare de jurnalism bazat pe date, care reflectă anumite probleme. Această oportunitate este deschisă tuturor redacțiilor și jurnaliștilor independenți din Statele Unite și din străinătate.

Căutăm propuneri care vor folosi tehnici de ultimă generație, precum și colaborări între redacții, indiferent dacă acestea sunt peste granițe naționale. Încurajăm propuneri care se bazează pe colectarea și analiza datelor și utilizarea tehnicilor avansate de extragere a datelor, cum ar fi învățarea automată, prelucrarea limbajului natural, precum și analiza datelor spațiale, imagini prin satelit, drone și senzori. Căutăm subiecte convingătoare bazate pe date,  pe colectarea și analiza originală a datelor și pe imagini puternice, care să aibă posibilitatea de a contura discursul public și de a responsabiliza factorii de decizie.

Pentru a aplica, trebuie să furnizați:

  1. O descriere a proiectului propus, inclusiv planul de publicare, nu mai mult de 250 de cuvinte. Vor avea prioritate propunerile care includ o scrisoare de interes sau de sprijin din partea editorilor.
  2. Metodologie: Vă rugăm să descrieți abordarea dvs. de colectare și analiză a datelor și includeți abordarea dvs. pentru verificarea faptelor sau verificarea independentă a datelor care vor fi utilizate în articolul dvs. (Verificarea faptelor și verificarea datelor ar putea fi rolul partenerului de publicare, dar vă rugăm să explicați procesul.)
  3. O estimare preliminară a bugetului, incluzând o defalcare de bază a costurilor. Includeți costurile de călătorie, software, satelit / GIS sau costuri hardware. Vă rugăm să nu includeți remunerări pentru jurnaliștii / membrii echipei care sunt angajați în redacții sau sunt plătiți de un editor. Dacă sunteți un jurnalist care colaborează cu un designer graficși / sau specialist în vizualizarea datelor, puteți include taxe pentru consultanță în bugetul dvs.
  4. Trei exemple (link-uri) de articole publicate de către dvs. (sau de cineva de la echipa dvs. de proiect.) De exemplu: vizualizări de date, infografie și / sau subiecte bazate pe date.
  5. Trei referințe profesionale. Acestea pot fi fie informații de contact, fie scrisori de recomandare.
  6. O copie a CV-ului.

Aplicațiile pot include, de asemenea, o descriere mai detaliată a proiectului, dar aceasta va fi considerată numai ca supliment opțional. Cea mai importantă parte a aplicației este rezumatul și metodologia de 250 de cuvinte.

Vom selecta între trei și cinci subiecte de propuneri pentru granturi în 2020. Vom lua în considerare proiecte de orice anvergură și dimensiune. Vă rugăm să alegeți un șef de echipă care să prezinte propunerea și să trimiteți un singur proiect per jurnalist, echipă de proiectare a datelor sau redacție.

Aplică aici.

Pentru mai multe informații, scrieți email info@pulitzercenter.org.