Apel de înscriere: Training privind documentarea anchetelor jurnalistice despre justiție, corupție și integritate

Centrul de Investigaţii Jurnalistice anunță înscrierea la un nou training pentru jurnaliștii interesați de subiectele din domeniul Justiției și realizarea investigațiilor jurnalistice. Sesiunea se va desfășura în perioada 13-14 noiembrie, în incinta ULIM.

În cadrul trainingului, participanţii vor învăţa cum funcționează Procuratura Anticorupție, care este traseul unui dosar, de la sesizare sau proces penal până la o decizie definitivă și irevocabilă, instrumente și metode noi de accesare a informației, care este rolul CNA în prevenirea, dar și în combaterea corupției, precum și despre importanța implicării societății civile în educația Anticorupție. Una dintre sesiuni va fi dedicată investigațiilor în format video și tehnicilor de documentare.   

Cine se poate înscrie?

Jurnaliştii de la diferite medii de informare, intresați de scrierea materialelor și în mod special a anchetelor jurnalistice pe subiecte ce țin de justiție, anticorupție și integritate în serviciul public. La training se pot înscrie de asemenea stundenți de la facultățile de jurnalism și drept.

Doritorii să participe la training sunt rugaţi să expedieze un CV actualizat la adresa de e-mail colun.mariana@gmail.com. Telefon: 078094358. Persoană de contact - Mariana Colun. 

Trainerii vor fi experți în domeniul justiției, reprezentanți ai Procuraturii Anticorupție și ai CNA, precum și jurnaliști de investigație cu experiență în domeniul scrierii materialelor despre justiție.

Numărul de locuri este limitat.

Training-ul este parte a proiectului „Mobilizarea societății civile cu scopul de a susține integritatea în sectorul Justiţiei în Republica Moldova”, desfășurat de Centrul de Investigații Jurnalistice şi Freedom House, cu susţinerea financiară a Departamentului de Stat al SUA.