Training internațional: Cum punem în practică standardele și politicile de gen în redacții

Institutul pentru Dezvoltarea Presei Regionale din Ucraina (IRRP), organizație parteneră a Centrului de Investigații Jurnalistice, în cadrul WIJN - Rețeaua Jurnalistelor de Investigație din țările Parteneriatului Estic, desfășoară un training priivind standardele de gen și politicile de gen într-o redacție media. Traingul este dedicat jurnaliștilor din Republica Moldova, Ucraina, Armenia și Georgia.         

Trainingul va avea loc pe 17 februarie, între ora 11:00 – 17:30, în format on-line, pe platforma Zoom. 

Scopul trainingului este promovarea punerii în practică a politicilor de gen în redacții și încurajarea  jurnaliștilor să le respecte drept standarde pentru munca de calitate. 

Limba de lucru a cursului este rusa.

Pentru înregistrare completați formularul aici   

Formatorii noștri:

Inna Nalivaiko - editor la  platformă Femeile reprezintă 50% din succesul Ucrainei, jurnalistă.

Ana More este redactor-șef adjunct al site-ului proiectului Povaga. Ea este una dintre câștigătorii proiectului „30 la 30: Cine creează viitorul presei ucrainene” de la Ucrainenii și Premnia arzând Premnia. Poetă și activistă pentru drepturile femeilor. Referință: https://forms.gle/gRqqzjYfT7n73XwZ6

WIJN este Rețeaua Jurnalistelor de Investigație din țările Partneriatului Estic, constituită în anul 2021 de Coaliția organizațiilor neguvernamentale International Media Support (Danemarca), Media Initiative Center (Armenia), Studio Monitor (Georgia), Centrul de Investigații Jurnalistice (Moldova), Regional Press Development Institute (Ucraina), cu susținerea Ministerului de Externe al Regatului Danemarcei, în cadrul Proiectului „Establishing Women Investigative Journalists Network”

În cadrul WIJN sprijinim jurnalismul de investigație transfrontalier, creăm o bază de experți, oferim consultanță juridică jurnaliștilor de investigație și implementăm politici de gen în redacții și îi învățăm pe jurnaliști cum să mențină echilibrul de gen în munca lor de zi cu zi.