Training pentru reprezentanții societății civile, ONG-uri, persoane marginalizate și sub-reprezentate: Promovarea accesului la informație. Cum solicităm și oferim corect informații

Training pentru reprezentanții societății civile, ONG-uri, persoane marginalizate și sub-reprezentate: Promovarea accesului la informație. Cum solicităm și oferim corect informații

A.O. „Juriștii pentru Drepturile Omului” invită reprezentanții societății civile, ONG-urile, persoanele marginalizate și sub-reprezentate la un training privind accesul la informații, care se va desfășura la Chișinău, în zilele de 17 septembrie și 18 septembrie 2019.

În cadrul acestuia, vor fi prezentate prevederile legale și practicile internaționale privind accesul la informație, protecția datelor cu caracter personal, care informație este cu acces restricționat și secretă, care sunt modalitățile de solicitare și oferire a informației etc.

De asemenea, vor avea loc discuții privind cazuistica situațiilor ce vizează dreptul la viața privată și accesul la informație. Împreună cu experții vor fi formulate concluzii și recomandări privind respectarea Dreptului de acces la informație și libertatea de exprimare și a Dreptului la viața privată prin prisma prelucrării datelor cu caracter personal.

Cheltuielile sunt acoperite de organizatori.

Vă rugăm să confirmați participarea la e-mailul op.cebanu@gmail.com, până la data de 13 septembrie 2019, indicând ziua în care doriți să participați: 17 septembrie sau 18 septembrie.

Numărul de locuri este limitat.

Locul desfășurării trainingului: Hotelul Jolly Alon (str. Maria Cibotari, 37, Chișinău)

Trainingul se desfășoară în cadrul Proiectului „Promovarea dreptului la informare pentru publicul din Moldova” („Promoting the Public’s Right to Know in Moldova”), implementat de A. O. „Juriștii pentru Drepturile Omului”, cu susținerea financiară a Fondului Naţiunilor Unite pentru Democrație (UNDEF).