Echipa

În Moldova
investigațiile jurnalistice sunt un lucru bun
În Moldova
investigațiile jurnalistice sunt un lucru bun
În Moldova
investigațiile jurnalistice sunt un lucru bun
În Moldova
investigațiile jurnalistice sunt un lucru bun
În Moldova
investigațiile jurnalistice sunt un lucru bun
În Moldova
investigațiile jurnalistice sunt un lucru bun
În Moldova
investigațiile jurnalistice sunt un lucru bun

ECHIPA NOASTRĂ

Text sub titlu ECHIPA NOASTRA.

Cornelia Cozonac

Președinta Centrului de Investigații Jurnalistice

Cornelia Cozonac este președinta şi unul dintre fondatorii Centrului de Investigații Jurnalistice. Are o experienţă în jurnalism de peste 20 de ani. Este autorul rubricii Dreptul Tău la Radio Europa Liberă, trainer  în jurnalism de investigaţie, comunicare şi anticorupţie şi lector superior la Universitatea Liberă Internaţională, Cursul Jurnalism de investigaţie. A obţinut mai multe premii şi menţiuni pentru anchete de presă, între care premiul 1 în anii 2011, 2007, 2005 şi 2003 acorat de Transparency International Modova pentru investigaţii jurnalistice pe teme de corupţie. În 2005 a fost desemnată printre cei zece cei mai buni jurnaliști ai anului, în Republica Moldova. A lucrat şi colaborat la publicațiile „Adevărul”, „Timpul”, „Jurnal de Chișinău”, „Flux”,  „Vocea Poporului”, „Dreptul”, la Agenția Moldpres şi în Serviciul de Presă al Guvernului. Activitatea în jurnalism de investigaţie a început-o în 2002, la Asociaţia Presei Independente. Este autor şi coautor de studii „Transparenţa procesului de implementare a recomandărilor Curţii de Conturi” (2014, IPP), „Conflicts of Interests and Incompatibilities in Eastern Europe: Comparative Analysis in Three Countries – Romania, Croatia and Moldova. Difficulties and Achievements in EU Eastern Neighborhood,” (2013, Expert Forum, Romania), „Drepturile Omului 2010-2011” (Promolex), „Monitorizarea accesului la informatie” (2005, TI Moldova).  Este membra a Investigative Journalists Network of Southeastern Europe, International Women”s Media Foundation /IWMF/, Asociaţiei Jurnaliştilor Francofoni, Clubului ONU. Din 2013 este membră a bordului Transparensy International Moldova.   

Mariana Colun

Reporter

Mariana Colun este reporter al portalului Anticorupție din mai 2015. Are o experiență de patru ani în jurnalism. După ce a activat jumătate de an la postul de radio din localitatea natală, a urmat un stagiu la Centrul de Investigații Jurnalistice, unde a redactat câteva investigații privind drepturile omului. Ulterior s-a întors în radio, fiind redactor-coordonator la postul național Radio Moldova Tineret. În 2013 a fost reporter la cotidianul „Evenimentul Zilei”, ediția din Chișinău, iar în 2014 - editor la portalul de știri pentru tineri www.diez.md. 

Marin Bogonovschi

Editor de imagine și operator video

Marin Bogonovschi este editorul și operatorul video al portalului Anticorupție şi Investigaţii.md. Este responsabil de filmarea și montarea subiectelor ce țin de domeniul corupției. Asigură prezența pe site a materialelor video de la cluburile de presă organizate de Centrul de Investigații Jurnalistice, filmează cele mai importante interviuri și subiecte realizate de jurnaliștii portalului. Face parte din echipa Centrului de Investigaţii Jurnalistice de opt ani. 

Natalia Porubin

Coordonatoare de proiecte

Natalia Porubin este coordonatoare de proiecte la Centrul de Investigații Jurnalistice. Are o experiență de circa 20 de ani în mass-media și comunicare. A coordonat mai multe proiecte derulate de CIJM.  Este autoarea a zeci de investigații jurnalistice, în special pe teme legate de respectarea drepturilor omului. Este premianta mai multor concursuri pentru jurnaliști.  În 2012 a fost desemnată printre zece cei mai buni jurnaliști ai anului din Republica Moldova, la categoria jurnalism de investigație.