Seminar pentru jurnaliști despre cum abordăm subiectele despre problemele și drepturile refugiaților  

Agenția ONU pentru Refugiați (UNHCR) și Centrul de Investigații Jurnalistice din Moldova invită jurnaliștii la un seminar despre problemele și drepturile refugiaților în regiune și în lume și cum abordăm subiectele la acestă tematică.

Seminarul va fi susținut de un renumit jurnalist de la BBC Nick Thorpe. Evenimentul este organizat în contextul marcării a 20 de ani de la ratificarea de către Republica Moldova a Convenției ONU privind drepturile refugiaților.

Seminarul va avea loc pe 9 decembrie, la Bristol Central Park Hotel (Strada Pușkin 32, Sun City), cu începere de la ora 9.30 până la ora 14.00.

Înregistrarea participanților se va începe la ora 9.30, cu o pauză de cafea. Evenimentul va finaliza cu un prânz.

Seminarul este organizat de Agenția ONU pentru refugiați, UNHCR în colaborare cu Centrul de Investigații Jurnalistice din Moldova (CRJM) și Facultatea Relații Internaționale, Științe Politic și Jurnalism de la Universitatea Liberă Internațioanlă din Moldova (ULIM). 

 La seminar vor fi abordate următoarele temele:

A.     De ce să scriem despre problemele refugiaților și migranților?

B.     Cum să scriem despre problemele refugiaților și migranților?

C.      Investigarea

D.     Factologia reportajelor

E.      Sosirea și integrarea

F.      Breaking news

G.     Europa deschisă sau Europa fortăreață?

 

Întrucât numarul participanților este limitat, vă rugăm să confirmați participarea la adresele cornelia.cozonac@gmail.com sau  irina.odobescu.3@gmail.com